TVSA Kravić

Prim.dr. Zlatko Kravić, direktor Opće bolnice „Prim.dr. Abdulah Nakaš“, gostujući u Jutarnjem programu TVSA, povodom dobivanja akreditacije za ustanovu na čijem je čelu, iskazao je zadovoljstvo priznanjem koje je nedavno stiglo iz Agencije za kvalitet i akreditaciju u zdravstvu u FBiH (AKAZ).

-Put do akreditacije je trajao više od dvije godine. Uložena su  sredstva i trud u edukaciju svih uposlenika, renovirani su bolnički prostori te je nabavljena nova moderna medicinska oprema. Svi uposlenici stali su uz ovaj projekat i svesrdno su ga podržali, jer donosi mnoge benefite kako pacijentima tako i osoblju. Certifikat koji smo dobili treba opravdati. Nastavit ćemo vrijedno raditi. Također, planiramo uvoditi i nove metode u liječenju pacijenata ali i pratiti nove tehnologije koliko se može, jer medicina brzo napreduje-rekao je ovom prilikom direktor Kravić.

Izrazio je želju i da sve zdravstvene ustanove u našoj zemlji završe put akreditacije.

Govoreći o planovima za ovu godinu direktor Kravić je, pored ostalog, istakao da  Opća bolnica u saradnji s AKAZ-om provodi i pilot projekat uvođenja Inkluzivnih standarda za osobe s invaliditetom (ISOSI) te da se privodi kraju rekonstrukcija kompletnog porodilišta.

-Bolnica treba pacijentima biti dio svakodnevice, a ne šok-kazao je direktor Kravić tokom jutrošnjeg gostovanja na TVSA.

Misija i vizija

Misija

JU OBS

AKREDITACIJA AKAZ 2024 200

CERTIFIKAT AKAZ 2024 200

Nove usluge

 0000 OBS naslovna

kabineti kardio pulmo

E uputnica

 

AKAZ WEB 2014

PRIJAVITE KORUPCIJU

STOP KORUPCIJI

BHAAAS Special interdisciplinary educational event

Najava