Krv 2016 1

Tokom današnje akcije dobrovoljnog darivanja krvi, koja je upriličena za uposlenike Opće bolnice „Prim. dr. Abdulah Nakaš" ukupno je prikupljeno 47 doza krvi a akciji se odazvalo 57 osoba. Pored uposlenika bolnice u ovoj akciji su učestvovali i učenici završnih razreda Tursko-bosanskog Sarajevo koledža.
Krv 2016 3
Akciju dobrovoljnog darivanja krvi je organizirao Odsjek za transfuzijsku medicinu Opće bolnice u saradnji sa Zavodom za transfuzijsku medicinu FBiH i Crvenim krstom/križom sarajevske Općine Centar. Potrebe za dragocjenom tečnosti, koja se ne može napraviti i zamijeniti su stalne. Organizatori ističu da je velika korist od svake doze prikupljene krvi koja je namijenjena pacijentima tokom operacija, hroničnim bolesnicima, pogotovo onima sa hematologije koji koriste ne samo krv, već i plazmu i trombocite.

Krv 2016 2
Krv može dati svaka punoljetna osoba, koja ne pati od hroničnih bolesti, oboljenja srca, krvi, bubrega, teže alergije, problema s vaskularnim sistemom, venama, arterijma... Zdravstveni radnici naglašavaju da je sa zdravstvene strane jako dobro darivati krv, kako bi se krvne stanice obnavljale. Svi koji su darovali krv naglašavaju da se, osjećaju ponosno i ispunjeno jer zna ju da su uradili dobro djelo i uz to nešto dobro za svoje psihičko i fizičko zdravlje.

Misija i vizija

Misija

JU OBS

AKREDITACIJA AKAZ 2024 200

CERTIFIKAT AKAZ 2024 200

Nove usluge

 0000 OBS naslovna

kabineti kardio pulmo

E uputnica

 

AKAZ WEB 2014

PRIJAVITE KORUPCIJU

STOP KORUPCIJI

BHAAAS Special interdisciplinary educational event

Najava