Saradnja sarajevskih i banjalučkih ortopeda koja je počela u maju 2015. godine, rezultirala je uspješnim operacijama koljena i kuka, urađenim u Općoj bolnici  „Prim. dr. Abdulah Nakaš" za dvadeset pacijenata.

Ortho team Manojlovic
Početkom novembra ove godine banjalučki tim iz Zavoda za ortopediju, fizikalnu medicinu i rehabilitaciju „Dr. Miroslav Zotović", ponovo je bio u dvodnevnoj posjeti Općoj bolnici gdje su sa sarajevskim kolegama uradili planirane operacije. Uz prim. dr. Slavka Manojlovića, specijaliste ortopedije, koji se kako nam je rekao, uvijek raduje dolasku u Opću bolnicu i Sarajevo, u ekipi su bili i dr.Bojan Miholjčić i instrumentarka Danijela Tica.
Zajedno sa sarajevskim kolegama uglednim hirurzima iz Opće bolnice prim.dr.sci.med. Šukrijom Đozićem i prim.mr.sci.med.dr. Seadom Bašićem te instrumentarkom Samirom Šehić, završili su sve planirane operativne zahvate.
Svi operisani pacijenti se dobro osjećaju i isti dan nakon operacije počeli su fizikalnu terapiju u Općoj bolnici.
Prof. dr. Sebija Izetbegović, direktorica Opće bolnice zahvalila se cijelom timu na odlično urađenom poslu te najavila nastavak saradnje dvije zdravstvene ustanove. Saradnja je fokusirana na oblast endoprotetike koljena i kuka, atroskopskih operacija koljena, te rehabilitaciju iz navedenih oblasti.

U ovaj projekat su uključeni slijedeći uposlenici Opće bolnice: prof.dr. Sebija Izetbegović, prim.dr.sci.med. Sead Bašić, prim. mr. sci. med. dr. Šukrija Đozić, mr.sci.med.dr. Tarik Muharemović, mr.sci.med.dr. Harun Đozić, prim.dr. Sakip Korać, dr. Mahir Moro, dr. Severin Žujo, prim.dr. Davorka Matković, dr. Čedomir Orašanin, dr. Edin Gadžo, prim.dr. Vesna Čengić, dr. Svjetlana Đozić, i instrumentarke Admira Stojkanović i Samira Šehić.

Misija i vizija

Misija

JU OBS

AKREDITACIJA AKAZ 2024 200

CERTIFIKAT AKAZ 2024 200

Nove usluge

 0000 OBS naslovna

kabineti kardio pulmo

 

AKAZ WEB 2014

PRIJAVITE KORUPCIJU

STOP KORUPCIJI

KURS ANESTEZIJE

Plakat SAF XVI