U akciji dobrovoljnog davanja krvi koja je održana u Općoj bolnici "Prim. dr. Abdulah Nakaš" u Sarajevu, prikupljeno je 17 doza krvi, a akciji se ukupno odazvale 22 osobe.
Druga ovogodišnja akcija dobrovoljnog davanja krvi za uposlenike Bolnice održana je pod motom " Krv mora da čeka pacijenta, a ne pacijent krv".
Akciju je organizovao Odsjek za transfuzijsku medicinu Opće bolnice u saradnji sa Zavodom za transfuzijsku medicinu FBiH.

Slika krv web 2014-1

Potrebe za krvlju su stalne ali su u ljetnom periodu veće u odnosu na ostali dio godine. Zbog niza faktora u ovom periodu su rezerve krvi manje.
Zdravstveni radnici ističu kako je sa zdravstvene strane dobro dati krv, kako bi se krvne stanice obnavljale. Muškarcima je dozvoljeno da krv daju svaka tri, a ženama svaka četiri mjeseca. Proces davanja krvi traje najviše 10 minuta.

Slika krv web 2014-3
Akciji dobrovoljnog davanja krvi u Općoj bolnici "Prim. dr. Abdulah Nakaš", odazvali su se u najvećem broju zdravstveni radnici ali i drugo osoblje Bolnice. Najvažniji osjećaj za sve njih je činjenica da su nekome pomogli.Ta spoznaja je razlog što se uvijek odazovu na akcije prikupljanja krvi.

Slika krv web 2014-2

Uz osoblje Opće bolnice krv je dao i novinar FaceTV Mirza Salković, koji je inače redovni davalac krvi.

Slika krv web 2014-5

Dr. Ajla Vatić iz Zavoda za transfuzijsku medicinu FBiH jako je zadovoljna odzivom uposlenika Opće bolnice za današnju akciju.

Slika krv web 2014-7
Ona se zahvalila svim davaocima ali i uposlenicima Odsjeka za transfuzijsku medicinu Opće bolnice "Prim. dr. Abdulah Nakaš" koji su profesionalno kao i do sada uradili svoj dio posla.