0 1498022870

Brojni pacijenati Opće bolnice “ Prim. dr. Abdulah Nakaš” svakodnevno nam šalju svoje utiske i pohvale na rad osoblja ove zdravstvene ustanove. U nastavku prenosimo samo dvije zahvalnice bez ikakvih korekcija ( imena autora su namjerno izostavljena).

 

Sent: četvrtak, 1. decembar 2022. 13:53
To: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.' <Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.>
Subject: Pohvala

 

Poštovani,

Ovim putem želim da se zahvalim vašoj ustanovi pretpostavljam da je naziv odjeljenje Dnevne Bolnice na nesvakidašnjem profesionalnom odnosu, etičnosti koju posjeduju vaši uposlenici u toj ustanovi, kao samom odnosu prema pacijentu razoružavajući nas (pacijente) „ na prvu“ bilo kakvog straha od terapije ili nečega zbog čega dolazimo, a da nećemo uspjeti u tome. Ono što me navelo da vam se obratim jeste da sam u više navrata i više ustanova pokušavala primiti terapiju , a iz „nekih razloga“ nije išlo, a ovdje primam terapiju bez ijednog problema, ružno bi bilo da navodim nazive ustanova ali sve su našem kantonu u kojem sam osiguranik.

Teško je izdvojiti te divne ljude, sestre: Enisu, Džejlu, Hasnu glavu sestru Anisu divnu dr. Maju Banjin, ostale doktore jer bojim se da nekoga ne izostavim pošto ne znam imena ali ništa manje pohvala se ne odnosi na njih u odnosu na pobrojane jer su jedna divna vedra ekipa kojom vlada timski rad i harmonija.

Veliko hvala što postojite u želji i nadi da će ovaj pozitivni primjer biti i drugima te da naše zdravstvo konačno ima ovakav profesionalan tim.

S poštovanjem!

 

 

Sent: 24.11. 2022. 11:50
To: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.' <Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.>

Subject: Zahvalnica

 

Poštovani i uvaženi profesore,

ovom prilikom želim da iskažem svoju duboku zahvalnost Vašim uposlenicima i želim javno da pohvalim rad, ali prije svega odnos prema pacijentima.

Danas je 14 dana kako sam operisana u Vašoj ustanovi, a operaciju je izveo doc.dr. Dragan Totić. O docentu imam samo riječi hvale, prije svega kao čovjeku, a onda kao profesionalcu.

U septembru ove godine dobijam termin za pregled i doc.dr. Totić mi odmah kaže da se noga treba operisati i daje mi termin 7.11.2022. godine. Iskrena da Vam budem ostala sam u šoku, budući da u lokalnom DZ ne možete dobiti obični termin recimo kod stomatologa za mjesec dana, a kod Vas operativni zahvati se rješavaju u kratkom roku. U mjesecu koji je prethodio obavila sam niz pretraga, došla do anesteziloga, gdje je bila upitna totalna anestezija. Ali, na moju sreću upoznajem dr. Imamovića i dr. Horman -Leventa koji su mi zaista svojim pristupom dali nadu, ali i snagu da se odlučim za spinalnu anesteziju. Moram Vam priznati da sam imala veliki strah, kako će to proći, da li će uspjeti, da li će boljeti i sva ostala pitanja. Ali, sve je to nestalo kada mi je u sali prišla dr. Lekić. Ta divna, prije svega žena, a zatim i doktor i stručnjak, mi je obrisala suze, zagrlila i rekla da nema potrebe za strahom. Sam postupak davanje te anestezije nisam osjetila, čak šta više, vađenje krvi me više boli.

Tokom operativnog zahvata dr. Arijana je bila cijelo vrijeme uz mene, hrabrila me i zaista joj to nikada neću i ne mogu zaboraviti. BIla je tu još jedna ženska osoba, ali njeno ime ne znam i njoj zaista dugujem zahvalnost.

Operativni zahvat je prošao u najboljem redu. Oporavak ide svojim tokom, ali ja svaki dan ima želju da javno svima ispričam svoju priču o mom putu i divnim ljudima koje sam srela na tom putu.

Zaista možete biti ponosni na Vaše uposlenke, sve odreda od medicinara, doktora, pomoćnog osoblja. Vjerujte da se osjeti da ljudi sa radošću dolaze na posao, da su tu kako bi bili i pomogli ljudima.

Ja koliko god pokušavam da se zahvalim, imam osjećaj da je malo.

Želim Vam svu sreću i da od ove bolnice napravite veliki medicinski centar.

S poštovanjem,

Misija i vizija

Misija

JU OBS

AKREDITACIJA AKAZ 2024 200

CERTIFIKAT AKAZ 2024 200

Nove usluge

 0000 OBS naslovna

 

AKAZ WEB 2014

PRIJAVITE KORUPCIJU

STOP KORUPCIJI

KURS ANESTEZIJE

Plakat SAF XVI