Prof. Gavrankapetanović polaže cvijeće 1

Polaganjem cvijeća na spomen-česmu u krugu Opće bolnice „Prim.dr. Abdulah Nakaš“ Sarajevo, danas je obilježena 17-ta godišnjica od smrti doktora po kojem ova zdravstvena ustanova nosi ime.
U ime uposlenika Opće bolnice cvijeće je položio i odao počast direktor Ismet Gavrankapetanović, sa saradnicima. On je ovom prilikom podsjetio na veliki doprinos koji je dao prim. dr. Abdulah Nakaš, posebno tokom proteklog rata u spašavanju ranjenih i bolesnih sugrađana. Istakao je da ćemo ga uz zahvalnost pamtiti po njegovoj požrtvovanosti i lojalnosti prema pacijentima i saradnicima i da nastavljamo baštiniti tradiciju koju je ostavio iza sebe ovaj veliki humanista i čovjek.

Obolježena godišnjica od smrti 1

Abdulah Nakaš rođen je u Sarajevu 27. novembra 1944. godine, gdje je završio Medicinski fakultet i specijalizaciju iz opće hirurgije. Dao je nemjerljiv doprinos kao hirurg ali i kao dugogodišnji predsjednik Nezavisnog strukovnog sindikata zaposlenih u zdravstvu FBiH, u Ljekarskoj komori Kantona Sarajevo gdje je bio član te kao zastupnik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH.Za rad u periodu rata u Sarajevu i RBiH te poratni angažman u oblasti medicinskih nauka nagrađen je Šestoaprilskom nagradom Grada Sarajeva.

Misija i vizija

Misija

JU OBS

AKREDITACIJA AKAZ 2024 200

CERTIFIKAT AKAZ 2024 200

Nove usluge

 0000 OBS naslovna

kabineti kardio pulmo

 

AKAZ WEB 2014

PRIJAVITE KORUPCIJU

STOP KORUPCIJI

KURS ANESTEZIJE

Plakat SAF XVI