Prof. Gavrankapetanović polaže cvijeće 1

Polaganjem cvijeća na spomen-česmu u krugu Opće bolnice „Prim.dr. Abdulah Nakaš“ Sarajevo, danas je obilježena 17-ta godišnjica od smrti doktora po kojem ova zdravstvena ustanova nosi ime.
U ime uposlenika Opće bolnice cvijeće je položio i odao počast direktor Ismet Gavrankapetanović, sa saradnicima. On je ovom prilikom podsjetio na veliki doprinos koji je dao prim. dr. Abdulah Nakaš, posebno tokom proteklog rata u spašavanju ranjenih i bolesnih sugrađana. Istakao je da ćemo ga uz zahvalnost pamtiti po njegovoj požrtvovanosti i lojalnosti prema pacijentima i saradnicima i da nastavljamo baštiniti tradiciju koju je ostavio iza sebe ovaj veliki humanista i čovjek.

Obolježena godišnjica od smrti 1

Abdulah Nakaš rođen je u Sarajevu 27. novembra 1944. godine, gdje je završio Medicinski fakultet i specijalizaciju iz opće hirurgije. Dao je nemjerljiv doprinos kao hirurg ali i kao dugogodišnji predsjednik Nezavisnog strukovnog sindikata zaposlenih u zdravstvu FBiH, u Ljekarskoj komori Kantona Sarajevo gdje je bio član te kao zastupnik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH.Za rad u periodu rata u Sarajevu i RBiH te poratni angažman u oblasti medicinskih nauka nagrađen je Šestoaprilskom nagradom Grada Sarajeva.

Misija i vizija

Misija

JU OBS

AKREDITACIJA AKAZ 2024 200

CERTIFIKAT AKAZ 2024 200

Nove usluge

 0000 OBS naslovna

 

AKAZ WEB 2014

PRIJAVITE KORUPCIJU

STOP KORUPCIJI

KURS ANESTEZIJE

Plakat SAF XVI