20211126 121929

Uposlenici Opće bolnice „Prim. dr. Abdulah Nakaš“, danas su odali počast i položili cvijeće na spomen–česmu u krugu ove zdravstvene ustanove, hirurugu i humanisti po kojem bolnica nosi ime, a povodom 16-te godišnjice od njegove smrti.
Poštovaoci lika i djela prim. dr. Abdulaha Nakaša, specijaliste opće hirurgije i šefa hirurških disciplina u tadašnjoj Državnoj bolnici i glavnog hirurga Armije RBiH , posebno su se prisjetili njegovog rada i velike humanosti tokom najtežih dana opsade Sarajeva te požrtvovanog odnosa prema pacijentima ali i kolegama i saradnicima.
Prim. dr. Abdulah Nakaš rođen je u Sarajevu 27. novembra 1944. godine, gdje je završio Medicinski fakultet i specijalizaciju iz opće hirurgije. Dao je nemjerljiv doprinos kao hirurg ali i kao dugogodišnji predsjednik Nezavisnog strukovnog sindikata zaposlenih u zdravstvu FBiH , u Ljekarskoj komori Kantona Sarajevo,gdje je bio član te kao zastupnik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH.
Za svoj rad u periodu agresije na Sarajevo i RBiH te poratni angažman u oblasti medicinskih nauka nagrađen je Šestoaprilskom nagradom Grada Sarajeva.

Misija i vizija

Misija

JU OBS

AKREDITACIJA AKAZ 2024 200

CERTIFIKAT AKAZ 2024 200

Nove usluge

 0000 OBS naslovna

kabineti kardio pulmo

 

AKAZ WEB 2014

PRIJAVITE KORUPCIJU

STOP KORUPCIJI

KURS ANESTEZIJE

Plakat SAF XVI