20210604 125724

Prof. dr. Muharrem Inan ,specijalista ortopedije i traumatologije sa Pedijatrijske klinike „Ortopediatri „ u Istanbulu, za ljekare Opće bolnice "Prim. dr. Abdulah Nakaš, danas je održao iznimno zanimljivo predavanje o dječijoj ortopediji i traumatologiji.

Profesor Inan, iza sebe ima 23 godine ortopedskog iskustvo, a posljednjih deset godina se isključivo bavi dječijom ortopedijom i traumatologijom.
Pored Turske, stručna znanja i iskustva je sticao u Italiji, Americi i Rusiji, a specijalnost su mu dječiji deformiteti.
Ovom prilikom je kazao da u Turskoj, ali i u čitavom svijetu, nedostaje specijalista ortopedije te da je imao dosta pacijenata sa ovih prostora.

20210604 135857

Sa svojim domaćinom, prof. dr. Ismetom Gavrankapetanovićem, direktorom Opće bolnice, koji je također poznati ortoped , uspostavio je saradnju čiji je osnovni cilj da se pomogne djeci iz cijele BiH i regiona ,kako bi im se olakšalo i omogućilo liječenje u njihovoj zemlji . Projekat bi bio besplatan i na humanitarnoj bazi, a pacijenti bi dolazili sa uputnicom i zdravstvenom knjižicom.

U tom smislu on bi lično, sa ekipom turskih ljekara, koji su već pristali na ovu saradnju , dolazio povremeno u sarajevsku Opću bolnicu , gdje bi se radili određeni operativni zahvati i razmjenjivala stručna iskustva.
Prof. dr. Ismet Gavrankapetanović, direktor Opće bolnice zahvalio se turskom kolegi na dolasku i želji da pomogne u liječenju najmlađih pacijnata sa ortopedskim deformitetima. Uspostavljenu saradnju je ocijenio odličnom jer bi se pacijentima, koji imaju teške deformitete , adekvatnim operativnim zahvatima mogao riješiti veliki problem.
Izrazio je nadu da će na ovaj način biti smanjen odlazak naših građana na liječenje u inostranstvo , bar u domenu dječije ortopedije.

Misija i vizija

Misija

JU OBS

AKREDITACIJA AKAZ 2024 200

CERTIFIKAT AKAZ 2024 200

Nove usluge

 0000 OBS naslovna

 

AKAZ WEB 2014

PRIJAVITE KORUPCIJU

STOP KORUPCIJI

KURS ANESTEZIJE

Plakat SAF XVI