cov140520211

U protekla 24 sata u Covid odjel Opće bolnice „Prim. dr. Abdulah Nakaš“ jedan pacijent je primljen na bolničko liječenje. Od ukupno 51 pacijenta koji su na hospitalizaciji u Covid odjelu , šest je na intenzivnoj njezi, pet na postintenzivnoj, jedan pacijent je na neinvazivnoj mehaničkoj ventilaciji i sedam je na high flow /brzom protoku kisika/.Na long Covid bolničkom liječenju je 21 pacijent.
Prethodnog dana nije bilo smrtnih ishoda.
U Općoj bolnici jučer je ukupno bilo 11 operacija, 1 porod te 660 pregleda i 2925 pruženih usluga.

pisitenam

Pacijenti koji su se liječili od Covid-19 u ovoj zdravstvenoj ustanovi svakodnevno nam šalju svoja pozitivna iskustva iz bolesničkih soba. U nastavku prenosimo jedno od njih, bez korekcija.

Hvala vam od srca

Kada sam otkrio da sam pozitivan na Kovid 19 virus, osim temperature koja je bila povišena nisam imao većih teškoća. Poduzeo sam sve što treba i čekao slijed događaja. U kovid ambulanti Ilidža uradio sam sve pretrage koje su bile nužne za mene u tom trenutku. Snimanje pluća, vađenje krvi i ostalo, po protokolu. Na moju žalost nakon pet dana siutacija se pogoršava. Terapija kao da ne djeluje kako bi trebala, svi parametri počinju da se mijenjaju i idu nagore. Slabio sam, bio sve lošiji, dok jedanaest dana poslije doktor nije odlučio da me uputi u bolnicu. Dr.Ahmet koji je zaposlen u Domu zdravlja Ilidža svojom adekvatnom reakcijom, pokazao je svoju stručnost i ovim putem zahvalio bih se na tome. Istu zahvalnost osjecam i prema uposelinima u ambulant Stup I, Ilidža. Strah i neizvjesnost mene i moje porodice je sve veća. Sama riječ bolnica stvara nervozu i strah od odvajanja od svoje sigurne baze, doma. Nije bilo alternative, te sam smješten u JU Opću bolnicu“Prim. dr.Abdulah Nakaš“.
Ne pišem ovo da bih opisivao svoje teškoće s ovom bolesti jer sam se izliječio i preživio. Pišem iz potrebe da naglasim koliko pozitivnih dojmova nosim iz bolničkog kreveta iste bolnice i brige koju sam dobio. Nisam ni slutio da takva pažnja može da se pruži. Od jednostavnih gesta, poput osmijeha i lijepog jutarnjeg pozdrava do onih profesionalnih i stručnih savjeta. Doktori su u pratnji profesora Dr.Ismeta Gavrankapetanovića pokazali toliko brige za svakog pojedinog pacijenta, niko se nije izdvajao, niko nije bio privilegovan, svi smo dobili istu pažnju i brigu. I da mislim da je to važno čuti, za svakog pacijenta koji će možda sa strahom otići kao što sam i ja lično.
Hvala doktorima, sestrama, svim zaposlenim bez izuzetka, što ste moj boravak učinili ugodnim, što ste doprinijeli mom oporavku i što ste na kraju isto učinili za sve pacijente. Nemam riječi da opišem taj osjećaj osim da još dodam da sam sretan što u gradu u kojem živim i radim postoji takva ustanova koja radi isključivo u korist pacijenta i razbija mrežu mišljenja da i za liječenje trebamo „vezu“.


HVALA u moje ime i u ime svih onih koje ste spasili i dali novu šansu za život.
Enver Šuvalija

Misija i vizija

Misija

JU OBS

AKREDITACIJA AKAZ 2024 200

CERTIFIKAT AKAZ 2024 200

Nove usluge

 0000 OBS naslovna

kabineti kardio pulmo

 

AKAZ WEB 2014

PRIJAVITE KORUPCIJU

STOP KORUPCIJI

KURS ANESTEZIJE

Plakat SAF XVI