20210401 144211

Kao znak podrške u borbi s aktuelnom pandemijom Covid-19, Općina Novo Sarajevo danas je ustupila na korištenje ambulantno vozilo Općoj bolnici „Prim. dr. Abdulah Nakaš“ .
Primopredaja vozla je izvršena uz prisustvo načelnika Općine Novo Sarajevo dr. Hasana Tanovića i prof. dr. Ismeta Gavrankapetanovića , direktora Opće bolnice. Dvojica ljekara, inače donedavno kolega, su ovom prilikom razgovarali i o radu Opće bolnice u uslovima pandemije.
Prof. Gavrankapetanović je, uz veliku zahvalnost za podršku koja je stigla od Općine Novo Sarajevo i načelnika Tanovića, naglasio da će upotrebom sanitetskog vozila biti olakšan rad jer je velika frekvencija pacijenata i osoblja unutar bolnice. Posebno je istakao da je od toga važnija solidarnosti i razumijevanje koje pokazuju naše institucije. Informirao je načelnika Tanovića o trenutnoj situaciji u Covid odjelu, gdje je već danima na hospitalizaciji oko 200 pacijenata te da svakodnevno kroz Covid trijažnu ambulantu prođe više od 100 pacijenata. Naglasio je da osoblje ulaže maksimalne napore i trudi se da odgovori zahtjevima naših građana i da se svakom pacijentu pristupa multidisciplinarno, kako bi dobili adekvatno liječenje.
Također, podsjetio je da svi pacijenti koji su liječeni u Općoj bolnici od oboljenja Covid-19, nakon otpuštanja još tri mjeseca nastavljaju liječenje u postcovid ambulanti ove ustanove, kako bi se njihovo zdravstveno stanje ispratilo do kraja.
Načelnik Tanović je iskazao poštovanje i zahvalnost svom medicinskom osoblju za njihov predani rad i trud u ovom teškom periodu i obećao nastavak saradnje i podrške kako bi svi zajedno što lakše izašli iz ove situacije.

Misija i vizija

Misija

JU OBS

AKREDITACIJA AKAZ 2024 200

CERTIFIKAT AKAZ 2024 200

Nove usluge

 0000 OBS naslovna

kabineti kardio pulmo

 

AKAZ WEB 2014

PRIJAVITE KORUPCIJU

STOP KORUPCIJI

KURS ANESTEZIJE

Plakat SAF XVI