20210401 144211

Kao znak podrške u borbi s aktuelnom pandemijom Covid-19, Općina Novo Sarajevo danas je ustupila na korištenje ambulantno vozilo Općoj bolnici „Prim. dr. Abdulah Nakaš“ .
Primopredaja vozla je izvršena uz prisustvo načelnika Općine Novo Sarajevo dr. Hasana Tanovića i prof. dr. Ismeta Gavrankapetanovića , direktora Opće bolnice. Dvojica ljekara, inače donedavno kolega, su ovom prilikom razgovarali i o radu Opće bolnice u uslovima pandemije.
Prof. Gavrankapetanović je, uz veliku zahvalnost za podršku koja je stigla od Općine Novo Sarajevo i načelnika Tanovića, naglasio da će upotrebom sanitetskog vozila biti olakšan rad jer je velika frekvencija pacijenata i osoblja unutar bolnice. Posebno je istakao da je od toga važnija solidarnosti i razumijevanje koje pokazuju naše institucije. Informirao je načelnika Tanovića o trenutnoj situaciji u Covid odjelu, gdje je već danima na hospitalizaciji oko 200 pacijenata te da svakodnevno kroz Covid trijažnu ambulantu prođe više od 100 pacijenata. Naglasio je da osoblje ulaže maksimalne napore i trudi se da odgovori zahtjevima naših građana i da se svakom pacijentu pristupa multidisciplinarno, kako bi dobili adekvatno liječenje.
Također, podsjetio je da svi pacijenti koji su liječeni u Općoj bolnici od oboljenja Covid-19, nakon otpuštanja još tri mjeseca nastavljaju liječenje u postcovid ambulanti ove ustanove, kako bi se njihovo zdravstveno stanje ispratilo do kraja.
Načelnik Tanović je iskazao poštovanje i zahvalnost svom medicinskom osoblju za njihov predani rad i trud u ovom teškom periodu i obećao nastavak saradnje i podrške kako bi svi zajedno što lakše izašli iz ove situacije.

Misija i vizija

Misija

JU OBS

AKREDITACIJA AKAZ 2024 200

CERTIFIKAT AKAZ 2024 200

Nove usluge

 0000 OBS naslovna

 

AKAZ WEB 2014

PRIJAVITE KORUPCIJU

STOP KORUPCIJI

KURS ANESTEZIJE

Plakat SAF XVI