Dnacija20201111

Šef Delegacije Evropske unije u BiH Johann Sattler uručio je danas Općoj bolnici „Prim. dr. Abdulah Nakaš“ dva respiratora u vrijednosti od 79 000 KM, čiju je nabavku finansirala Evropska unija u okviru pomoći Bosni i Hercegovini u borbi protiv pandemije Covid-19.
Donirani respitatori su proizvedeni u Njemačkoj , marke Drager , a nabavka ove moderne opreme je urađena posredstvom Razvojnog programa Ujedinjenih naroda (UNDP) BiH.
Ambasadoru Sattleru i EU na donaciji se u ime pacijenata i uposlenika zahvalio prof. dr. Ismet Gavrankapetanović, direktor Opće bolnice .
-Respiratore ćemo instalirani u Covid odjel ove zdravstvene ustanove i dobro će doći da nastavimo pružati kvalitetnu zdravstvenu uslugu našim pacijentima , kojih je danas na bolničkom liječenju oko 200 - kazao je prof. Gavrankapetanović i još jednom pozvao građane da budu strpljivi i da poštuju preporučene zaštitne mjere.
Uz prof. Gavrankapetanovića današnjoj primopredaji su prisustvovale i anesteziolozi prim. dr. Marina Juroš Zovko, prim.dr. Elma Vukotić i dr. Ranka Erić.

Misija i vizija

Misija

JU OBS

AKREDITACIJA AKAZ 2024 200

CERTIFIKAT AKAZ 2024 200

Nove usluge

 0000 OBS naslovna

kabineti kardio pulmo

 

AKAZ WEB 2014

PRIJAVITE KORUPCIJU

STOP KORUPCIJI

KURS ANESTEZIJE

Plakat SAF XVI