I tokom proteklog dana u Covid trijažnu ambulantu Opće bolnice „Prim. dr. Abdulah Nakaš“ javio se veliki broj pacijenata i tražio se krevet više za njihovu hospitalizaciju. Na odjel je primljeno 16 pacijenata , a 10 je otpušteno kući.
Jutrošnje brojno stanje Covid pacijenata na bolničkom liječenju u ovoj zdravstvenoj ustanovi iznosi 189 ,od kojih je na intenzivnoj njezi 12, a postintenzivnoj 11. Na neinvazivnoj mehaničkoj ventilaciji je 9 pacijenata, a 2 su na respiratoru. U posljednja 24 sata 2 pacijenta su preminula.

19032021Cov

Inače, danas se nastavlja jučer započeta posjeta dvojice istaknutih ljekara iz Američke bolnice u Istanbulu ,voditelja Covid centra u ovoj bolnici prof. dr. Bilgina Saita, specijaliste interne medicine i doc. dr. Sirana Keskea, infektologa, koji će raditi zajedno sa Covid timom Opće bolnice.
Gosti iz Turske jutros su prisustvovali jutarnjem sastanku Covid tima na kojem se pojedinačno analizira stanje svakog pacijenta i određuje dalji tok liječenja.
Tokom jučerašnjeg dana medicinski stručnjaci iz Turske u zajedničkoj viziti sa sarajevskim kolegama su u Covid odjelu obišli 80 pacijenata , razmijenili mišljenja o protokolu njihovog liječenja , potom su održali prezentaciju o njihovim iskustvima s Covid-19.

1932021Cov 1

Nakon viđenog doktor Bilgin Sait, je odao priznanje menadžmentu Opće bolnice i osoblju Covid tima na načinu liječenja i organizaciji posla oko velikog broja Covid pacijenata.Naglasio je da protokoli liječenja ne odstupaju od svjetskih i da se u nijansama razlikuju od onih koji se provode u Američkoj bolnici u Turskoj.

19032021Cov 2

Prof. dr. Ismet Gavrankapetanović, direktor Opće bolnice iskazao je veliku zahvalnost kolegama iz Turske, na posjeti u teškom vremenu istakavši da je ovo odlična prilika za analizu dosadašnjeg rada kao i razmijenjenu iskustava, a sve kako bi se unaprijedio rad i pružila što kvalitetnija usluga pacijentima.

Misija i vizija

Misija

JU OBS

AKREDITACIJA AKAZ 2024 200

CERTIFIKAT AKAZ 2024 200

Nove usluge

 0000 OBS naslovna

kabineti kardio pulmo

 

AKAZ WEB 2014

PRIJAVITE KORUPCIJU

STOP KORUPCIJI

KURS ANESTEZIJE

Plakat SAF XVI