OBS1.3.21. 2

Edin Forto,premijer Vlade Kantona Sarajevo i prof. dr. Haris Vranić, ministar zdravstva u Vladi KS, obišli su danas pacijente u Covid odjelu Opće bolnice "Prim.dr. Abdulah Nakaš".   Gosti su se interesirali za zdravstveno stanje hospitaliziranih pacijenata   te o   raspoloživim kapacitetima za   oboljele od Covid-19. u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

OBS1.3.21. 0

Premijer Forto i ministar Vranić, koji je donedavno  radio u ovoj ustanovi, zajedno sa dežurnom medicinskom ekipom, propisno obučeni u zaštitnu opremu, su obišli   pacijente   i poželjeli im  što brži  oporavak.

-Na ovaj veliki dan za BiH, kada obilježavamo Dan nezavisnosti  naše zemlje , željeli smo biti s našim sugrađanima  koji su na liječenju, ali i  dati  podršku  medicinskom osoblju  koje  vrijedno radi  ovaj  humani  i zahtjevan posao u uslovima pandemije Covid-19.

Posjeta je bila nenajavljena, a uvjerili smo se da u Izolatoriju Opće bolnice  sve funkcioniše odlično. Osoblje  je posvećeno  i požrtvovano  što su nam potvrdili pacijenti -kazao je ministar Vranić.

Premijer i ministar su pozvali građane da se pridržavaju  svih preporučenih mjera, da zaštite sebe i druge i da na taj način pomognu i medicinskom osoblju  da sačuva zdravstveni sistem.

Sarajevo, 01.03.2021. godine 

 

 

Misija i vizija

Misija

JU OBS

AKREDITACIJA AKAZ 2024 200

CERTIFIKAT AKAZ 2024 200

Nove usluge

 0000 OBS naslovna

 

AKAZ WEB 2014

PRIJAVITE KORUPCIJU

STOP KORUPCIJI

KURS ANESTEZIJE

Plakat SAF XVI