OBS i KS

Covid timu Opće bolnice "Prim. dr. Abdulah Nakaš" Sarajevo javljaju se istaknuti zdravstveni profesionalci i nude svoju stručnu pomoć. Od jutros, ovaj tim je pojačan s tri istaknute profesorice i to sa prof. dr. Nadom Koluder Ćimić i prof. dr. Sajmom Dautović, infektolozima i nekadašnjim šeficama Infektivne klinike Kliničkog centra Sarajevo te sa prof. dr. Ljiljanom Lilom Oruč, psihijatrom, koja želi da svojim radom pomogne pacijentima smještenim u izolatorij. Sve tri uvažene profesorice su i članice Senata Opće bolnice, a njihovo znanje i dugogodišnje kliničko iskustvo će pomoći Covid timu da osigura kvalitetno liječenje i zbrinjavanje covid pacijenata. U ime Opće bolnice nekadašnjim profesoricama Medicinskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu srdačnu dobrodošlicu i zahvlanost za angažman je poželio prof. dr. Ismet Gavrankapetanović,v.d. direktor ove zdravstvene ustanove, koji je i sam dio Covid tima.
Inače , treći i četvrti sprat (Odjeljenja za neurologiju te Odjeljenje za fizikalnu terapju) su prilagođeni za covid odjel u kojem se liječe lakše i srednje teški covid pacijenti.
Osoblje Opće bolnice trudi se da odgovori svim postavljenim zadacima, a njihov trud i rad pacijenti prepoznaju. U nastavku prenosimo zapažanja jedne od pacijentica sa Covid odjela. Zahvalnicu prenosimo bez ikakvih korekcija:
"Želim da se zahvalim Opštoj bolnici Izolatorij 4. sprat, od prijemne ambulante do prijema na odjel. Svi doktori, medicinski tehničari i osoblje ljubazno i profesionalno.Vizite koje su svakih 2 sata, osoblje koje leti i boravi čitav dan u kombinezonima, maskama i nimalo laganim uslovima. A opet nasmijani i na usluzi. Kažu tu smo za vas, da vam pomognemo. U viziti je bio i direktor prof. dr. Ismet Gavrankapetanović sa kolegama. Bez kamera naravno.Uslovi nisu lagani za osoblje, iznimno zahtjevni i mogu se mjeriti sa olimpijskom disciplinom. Duboki naklon i hvala vam. Vi ste pravi heroji i dokaz da je sve moguće kada želite i najvažnije znate šta radite. I drage kolege izdržite. "
U drugom dijelu Opće bolnice nastavljen je redovni rad i operativni program kao i i konsultativno specijalistička dijagnostika.

Misija i vizija

Misija

JU OBS

AKREDITACIJA AKAZ 2024 200

CERTIFIKAT AKAZ 2024 200

Nove usluge

 0000 OBS naslovna

kabineti kardio pulmo

 

AKAZ WEB 2014

PRIJAVITE KORUPCIJU

STOP KORUPCIJI

KURS ANESTEZIJE

Plakat SAF XVI