slika ajandzic

Načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić sa saradnicima danas je posjetio Opću bolnicu „Prim. dr. Abdulah Nakaš“ gdje je s prof. dr. Ismetom Gavrankapetanovićem, v.d. direktorom ove zdravstvene ustanove potpisao protokol kojim Općinski štab civilne zaštite Općine Centar odobrava Općoj bolnici 50. hiljada KM za nabavku zaštitne medicinske opreme i sredstava neophodnih za zaštitu od Covid-19. a nakon pogoršane epidemiološke situacije.

Direktor Gavrankapetanović se zahvalio na ovoj donaciji i kontinuiranoj podršci koju Općina Centar godinama pruža ovoj zdravstvenoj ustanovi. Upoznao je goste o dinamici novog rada u Općoj bolnici, koji je startao 18. jula ove godine, od kada je uvedeno 24-satno radno vrijeme na Urgentnom centru, svaki dan kao i o povećanom prijemu pacijenata , među kojima i pozitivnih na Covid -19. Tema sastanka je bila i zbrinjavanje Covid pozitivnih pacijenata i potrebe iznalaženja hitnog rješenja za izolatorij a nakon pogoršane epidemiološke situacije.
Prilikom potpisivanja protokola načelnik Ajnadžić je istakao da će Općina Centar u punom kapacitetu snažno podržati sve aktivnosti koje će pomoći medicinskom osoblju da zdravstvena usluga, bude što bliže građanima.
Želimo da naši građani budu zaštićeni i sigurni, kazao je Ajnadžić, te dodao da će Općina Centar i u budućnosti biti snažna podrška Općoj bolnici „Prim.dr. Abdulah Nakaš“.