dir3

Prim.dr. Zlatko Kravić , direktor Opće bolnice „ Prim.dr. Abdulah Nakaš“ Sarajevo, tokom nedavne posjete Beogradu , uručio je zahvalnicu doc. dr. Radoju Simiću, direktoru Instituta za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Srbije „Dr.Vukan Čupić“ , uz veliku zahvalnost za uspješnu saradnju dvije ustanove , veliki profesionalni i ljudski doprinos koji su uposlenici Instituta dali u edukaciji medicinskog osoblja i razvoja novoformiranog Odjeljenja pedijatrije Opće bolnice Sarajevo.

Početkom ove godine uspostavljena je saradnja o kontinuiranoj obuci osoblja Odjeljenja pedijatrije Opće bolnice na ovom referentnom centru Srbije , koji riješava sve komplikovane slučajeve iz domena dječije patologije.

U proteklom periodu edukaciju na beogradskom Institutu je obavilo nekoliko medicinskih timova u kojima su bili radiolozi, anesteziolozi, pedijatri i pedijatrijske sestre .Oni su sa svojim mentorima prošli kroz sve modalitete i upoznali se sa multidisciplinarnim pristupom u liječenju, koji u ovoj ustanovi predstavlja imperativ.

U delegaciji iz Opće bolnice uz direktora Zlatka Kravića je bila i dr. Jasmina Šlaku, šefica Odjeljenja pedijatrije a u Beogradu su ih primili doc. dr. Radoja Simić, direktor Instituta i njegovi saradnici: dr. Snežana Ristić (Služba za pedijatrijsku intezivnu njegu i lječenje), dr. Marija Đaković ( Odsjek za klasičnu radiološku dijagnostiku ), dr .Maja Šunjica ( Služba za anesteziju i intezivnu terapiju) i dip.med.sestra Ljiljana Plavanski, glavna sestra Instituta.

U cilju razmjene dobre prakse dogovoren je nastavak saradnje kao i uzvratna posjeta uposlenika Instituta Općoj bolnici .

dir1