Stev 00U Općoj bolnici „Prim.dr. Abdulah Nakaš“ Sarajevo upriličen je ispraćaj prim.dr. Draganu Stevanoviću, specijalisti interne medicine i subspecijalisti dijabetologu i dugogodišnjem šefu Odjeljenja za interne bolesti ove zdravstvene ustanove.
Humani ali teški i zahtjevni poziv ljekara , dr. Stevanović je časno obavljao skoro četiri decenije a od toga je 29. godina u kontinuitetu bio uposlenik Opće bolnice, na radost mnogih pacijenata ali i njegovih saradnika. Svoj san o ljepšoj i boljoj BiH, u narednom periodu nastavit će da ostvaruje kroz angažman u Domu naroda FBiH , gdje je delegat.

Stev 01

Doktor Stevanović je ljekarsku karijeru nakon završenog Medicinskog fakulteta u Sarajevu počeo u Domu zdravlja u Vlasenici ,gdje je po njegovim riječima , dobro upoznao malog običnog čovjeka.
Kao vojno lice u periodu od 1987 do 1990 godine vodio je Garnizonsku ambulantu u Doboju .Nakon toga vraća se u Sarajevo i počinje raditi u Općoj bolnici.
Specijalista interne medicine postao je 1998. godine a od 2001 godine je na čelu Odjeljenja za interne bolesti.U najtežim danima agresije na BiH dao je nemjerljiv doprinos u odbrani zemlje radeći kao zamjenik komandanta Sanitetskog bataljona Prvog korpusa Armije BiH ,a na samom kraju rata, 1995. godine je i ranjen na Treskavici.

Stev 02

Dr. Stevanović pored toga što je izuzetan ljekar i stručnjak, je i osoba sa stavom i istančanim osjećanjem za pravičnost. U svom bogatom radnom vijeku dao je veliki doprinos u razvoju Opće bolnice „Prim.dr. Abdulah Nakaš“ , pogotovo Odjeljenja za interne bolesti ,kojeg je godinama vodio. Pacijenti i kolege ga poštuju ,jer je uvijek spreman pomoći ,vedar i nasmijan, i prepoznatljiv po specifičnoj lakoći komunikacije sa svima sa kojima je dolazio u kontakt.
Zalagao se i za napredak medicinske struke u BiH preko Ljekarske komore Kantona Sarajevo ,koju je vodio šest godina a dva mandata je bio i predsjednik Upravnog odbora Ljekarske komore FBiH.
Menadžment te nekadašnji i sadašnji uposlenici Opće bolnice kao i brojni prijatelji poželjeli su danas doktoru Draganu Stevanoviću puno sreće, dobrog zdravlja i uspjeha na novom poslu.