Edin Begic

Priznanja za najbolja istraživačka dostignuća u medicini i farmaciji za najbolje ljekare i farmaceute u regiji ,koji se pored svakodnevnog kliničkog rada također posvećuju i istraživanju inovacija u dijagnostici i liječenju , podjeljena su na gala svečanosti upriličenoj u Ljubljani u organizaciji International Medis Awards . Mr. Edin Begić, dr. med. iz Opće bolnice „Prim. dr. Abdulah Nakaš“ Sarajevo, izabran je za najboljeg istraživača u oblasti neurologije srednje i jugoistočne Evrope.

Edin Begic 2
Rad dr. Edina Begić koji je zajedno sa saradnicima zaključio da indikator srčane insuficijencije B-natriuretični peptid može biti i pokazatelj kognitivnih poremećaja kod Alzheimerove demencije objavljen je u časopisu Plos One pod nazivom :“ SOMAscan-based proteomic measurements of plasma brain natriuretic peptide are decreased in mild cognitive impairment and in Alzheimers dementia patients“ .
Nezavisni međunarodni stručni žiri pod vodstvom uglednog slovenačkog reumatologa prof. dr. Matije Tomšiča, dr. med., odabrao je 20 finalista konkursa, te je proglasio devet pobjednika za pojedine medicinske oblasti , među kojima je i ljekar iz Opće bolnice, i dodijelio im nagradu International Medis Awards. Inače, za ovaj konkurs je bilo prijavljeno 207 istraživačkih radova iz devet država srednje i jugoistočne Evrope.

Misija

Akreditacija OBS Akaz Small

Javne nabavke

JN OBS

Certifikat za kvalitet

AKAZ WEB 2014

Pisma pacijenata

Pisma pacijenata