U ponedjeljak svečano uručivanje savremenog 4D ultrazvuka

Klas Banner

Rezultat višemjesečne akcije koju je pokrenula kompanija Klas d.d. Sarajevo pod nazivom „Širimo ljubav“, a na inicijativu uposlenika Odjeljenja ginekologije i akušerstva Opće bolnice „Prim.dr. Abdulah Nakaš“, je nabavka dijagnostičkog 4 D ultrazvuka. Ovim sofisticiranim aparatom trudnicama je osigurano najsavremenije praćenje trudnoće a ljekarima je omogućena precizna dijagnostika. Uz pomoć 4D ultrazvuka se prati razvoj ploda, morfologija i funkcija organa, stanje ploda, eventualno postojanje patnje ploda, te se na osnovu ovih parametara donosi pravovremena dijagnoza.
Klas kao društveno odgovorna kompanija, koja podržava zajednicu u kojoj uspješno posluje 17 godina, usmjerila je dio prihoda od kupovine polubijelog hljeba u Kantonu Sarajevo, za kupovinu neophodnog aparata Općoj bolnici i pomogla poboljšanju usluga za trudnice u ovoj zdravstvenoj ustanovi.
Svečano uručenje 4 D ultrazvuka će biti upriličeno u Općoj bolnici u ponedjeljak, 07. oktobra u 11.sati.
Podsjećamo da je nedavno završena kompletna adaptacija Odjeljenja ginekologije i akušerstva Opće bolnice „Prim. dr. Abdulah Nakaš“ Sarajevo i da je nabavljena nova sofisticirana medicinska oprema, koja će biti upotpunjena i vrijednom donacijom od kompanije Klas.
Inače, u porodilištu Opće bolnice, koje je već 19 godina u velikoj porodici „Prijatelja beba“ (Baby Friendly Hospital), koja podrazumijeva afirmaciju dojenja i majčino mlijeko kao najvećeg dara prirode, godišnje se uradi oko 1500 poroda.

Sirimo Ljubav 200

Misija

Javne nabavke

JN OBS

Certifikat za kvalitet

AKAZ WEB 2014

Pisma pacijenata

Pisma pacijenata