U ponedjeljak svečano uručivanje savremenog 4D ultrazvuka

Klas Banner

Rezultat višemjesečne akcije koju je pokrenula kompanija Klas d.d. Sarajevo pod nazivom „Širimo ljubav“, a na inicijativu uposlenika Odjeljenja ginekologije i akušerstva Opće bolnice „Prim.dr. Abdulah Nakaš“, je nabavka dijagnostičkog 4 D ultrazvuka. Ovim sofisticiranim aparatom trudnicama je osigurano najsavremenije praćenje trudnoće a ljekarima je omogućena precizna dijagnostika. Uz pomoć 4D ultrazvuka se prati razvoj ploda, morfologija i funkcija organa, stanje ploda, eventualno postojanje patnje ploda, te se na osnovu ovih parametara donosi pravovremena dijagnoza.
Klas kao društveno odgovorna kompanija, koja podržava zajednicu u kojoj uspješno posluje 17 godina, usmjerila je dio prihoda od kupovine polubijelog hljeba u Kantonu Sarajevo, za kupovinu neophodnog aparata Općoj bolnici i pomogla poboljšanju usluga za trudnice u ovoj zdravstvenoj ustanovi.
Svečano uručenje 4 D ultrazvuka će biti upriličeno u Općoj bolnici u ponedjeljak, 07. oktobra u 11.sati.
Podsjećamo da je nedavno završena kompletna adaptacija Odjeljenja ginekologije i akušerstva Opće bolnice „Prim. dr. Abdulah Nakaš“ Sarajevo i da je nabavljena nova sofisticirana medicinska oprema, koja će biti upotpunjena i vrijednom donacijom od kompanije Klas.
Inače, u porodilištu Opće bolnice, koje je već 19 godina u velikoj porodici „Prijatelja beba“ (Baby Friendly Hospital), koja podrazumijeva afirmaciju dojenja i majčino mlijeko kao najvećeg dara prirode, godišnje se uradi oko 1500 poroda.

Misija

Akreditacija OBS Akaz Small

Javne nabavke

JN OBS

Certifikat za kvalitet

AKAZ WEB 2014

Pisma pacijenata

Pisma pacijenata