Akreditacija OBS Sarajevo A3 Format

Upravni odbor Agencije za kvalitet i akreditaciju u zdravstvu u FBiH na jučerašnjo sjednici (26.02.2019.) je donio odluku o izdavanju akreditacije J.U. Općoj bolnici „Prim.dr. Abdulah Nakaš“. Ovoj zdravstvenoj ustanovi je nakon provedene vanjske ocjene i verifikacije izvještaja vanjskih ocjenjivača od strane Komisije za akreditaciju dodijeljena akreditacija.

AKAZ ocjena3

“Menadžment se 2016. opredijelio da bolnica uđe u sveukupni proces akreditacije kako bismo imali zaokružen sistem kvaliteta i sigurnosti u kojem se zna šta ko radi i u kojem se pruža najkvalitetnija zdravstvena usluga i provode najviši mogući standardi uz raspoloživa sredstva”, kaže prim.dr. Zlatko Kravić, direktor Opće bolnica "Prim.dr. Abdulah Nakaš".

Opća bolnica s AKAZ-om provodi i pilot projekat uvođenja Inkluzivnih standarda za osobe s invaliditetom (ISOSI), a Odjeljenju za ginekologiju i akušerstvo ove bolnice nakon uspješno okončanog procesa reakreditacije u februaru 2018. dodijeljena je akreditacija “Bolnica-Prijatelj beba”.

Misija i vizija

Misija

JU OBS

AKREDITACIJA AKAZ 2024 200

CERTIFIKAT AKAZ 2024 200

Nove usluge

 0000 OBS naslovna

kabineti kardio pulmo

 

AKAZ WEB 2014

PRIJAVITE KORUPCIJU

STOP KORUPCIJI

KURS ANESTEZIJE

Plakat SAF XVI