donacija OC 1

U prostorijama Općine Centar danas je potpisan protokol kojim je iz budžeta ove lokalne zajednice donirano 50.000 KM Općoj bolnici "Prim. dr. Abdulah Nakaš". Protokol su potpisali načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić i direktor Opće bolnice Zlatko Kravić. Donacija će biti iskorištena za sufinansiranje nabavke aparata za bodipletizmografiju. Pomoću ovog aparat, pored standardnih plućnih parametara, može se izmjeriti otpor u disajnim putevima, provodljivost disajnih puteva, kao i ukupan volumen pluća i grudnog koša. Aparat automatski prikazuje rezultate ispitivanja, te je na taj način moguće otkriti i najmanje promjene na plućima, kao i identifikovati mjesta i uzroke slabe funkcije.

donacija OC 2

Prim. dr. Zlatko Kravić, direktor Opće bolnice zahvalio se na donaciji istakavši kontinuiranu saradnju ove zdravstvene ustanove i Općine Centar. Podsjetio je da je zahvaljujući razumijevanju ove lokalne zajednice i donacijama u proteklom periodu nabavljena određena oprema kojom je poboljšan kvalitet zdravstvene usluge.
„Općina Centar je odgovorna lokalna zajednica ima izražen interes da Opća bolnica bude referentna i jaka i da pruža kvalitetnu uslugu građanima. Nastavit ćemo pomagati Opću bolnicu i u budućnosti", naglasio je ovom prilikom načelnik Ajnadžić.

Misija

Javne nabavke

JN OBS

UO OBS

Certifikat za kvalitet

AKAZ WEB 2014

Pisma pacijenata

Pisma pacijenata