0000 OBS Naslovna 2022

Osoblju Opće bolnice „ Prim. dr. Abdulah Nakaš“ Sarajevo naredne sedmice (srijeda i četvrtak, 27. i 28. septembra) će biti predstavljen vodeći svjetski eksoskeletalni sistem ReWalk Personal 6.0., koji se koristi za rehabilitaciju osoba sa povredom kičmene moždine. Edukacija je planirana u saradnji s kompanijama Re Walk Robotics iz Berlina ( NJemačka) i OrtoSar iz Sarajeva .
Nakon prezentacije, za tim fizioterapeuta Opće bolnica će biti upriličena edukaciju o primjeni ovog medicinskog sistema kako bi bili osposobljeni da ga koriste u svom radu. Planirano je da Mela Ikanović, direktor firme ReWalk Robotics GmbH, predstavi ReWalk Personal 6.0 sistem i njegove prednosti u rehabilitaciji i dnevnom korištenju.
Sistem u upotrebi će demonstrirati Daniel Plašć, prvi ReWalk korisnik u Hrvatskoj, koji je kao paraplegčar u vlastitom sistemu prešao već skoro 1,5 miliona koraka, a klinički trener kompanije ReWalk Robotics, Arthur Weimann, obavit će edukaciju tima fizioterapeuta. Završetkom edukacije oni će biti prvi certificirani terapeuti u Bosni i Hercegovini za primjenu ReWalk Sistema u rehabilitaciji pacijenata.
Inače, ReWalk sitem je u primjeni širem svijeta, sa više od 500 certificiranih rehabilitacionih ustanova u Evropi. U Njemačkoj je ovaj sistem priznat kao medicinsko pomagalo za dnevnu upotrebu i njihove zdravstvene organizacije snose troškove nabavke sistema za svoje osiguranike koji su paraplegičari i kojima je omogućeno da nakon rehabilitacije ReWalk mogu koristit u svakodnevnom životu.

Misija i vizija

Misija

JU OBS

 pneumokok simpozij poster WEB

Akreditacija OBS Akaz Small

Nove usluge

 0000 OBS naslovna

 

AKAZ WEB 2014

PRIJAVITE KORUPCIJU

STOP KORUPCIJI