U posljednja 24 sata na hospitalizaciju u Opću bolnicu „ Prim. dr. Abdulah Nakaš“ Sarajevo primljena su 52 pacijenta, a 50 je otpušteno iz ustanove.
Na Urgentnom centru je opservirano je 98 pacijenata, od kojih je 6 primljeno na bolničko liječenje. Na Odjeljenju za radiološku dijagnostiku jučer je urađeno 287 pregleda, među kojima je bilo 31 CT- dijagnostike, 143 UZ-dijagnostike,18-RTG pluća, 26-MRI dijagnostike itd.
Na Kabinetu za ortopediju jučer je bilo 111 pregleda, Kabinetu za akušerstvo 79, Kabinetu za neurologiju 70, Kabinetu za otorinolaringologiju 59, Kabinetu za opću hirurgiju 50, Savjetovalištu za dermatovenerologiju 40, Kabinetu za oftalmologiju 30, Kabinetu za ginekologiju 23, Kabinetu za kardiologiju 21, Kabinetu za pedijatriju 20, Kabinetu za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju 18, Savjetovalištu za dijabetologiju 17, Kabinetu za vaskularnu hirurgiju 14, Kabinetu za opću internu medicinu 9, Kabinetu za gastroenteralnu endoskopiju 8, Ambulanti za anesteziološke preglede 19, Odsjeku za kliničku laboratoriju 248 itd.
Prethodnog dana u Općoj bolnici su rođene 4 bebe,, a u operacionim salama je urađeno 27 operacija. Ukupno je bio 1.294 pregleda i 5.149 pruženih zdravstvenih usluga.

husicJusros

 Prof. dr. Amela Husić-Selimović i prim. dr.Marina Juroš-Zovko

Inače, na odjelu za gastroenerohepatologiju danas će biti otvoren adaptirani Kabinet za biološku terapiju. Kabinet je uređen uz pomoć Udruženja oboljelih od Crohnove bolesti i ulceroznog kolitisa i Opće bolnice.
Ovom događaju će prisustvovali članovi Udruženja, a nakon otvaranja Kabineta za njih će biti upriličena stručna predavanja o upalnim bolestima crijeva,


Planirano je da predavanja održe :

-mr.sci. med. dr. Nijaz Tucaković : Biološka terapija IBD,
-dr.Nenad Vanis:Enteralna prehrana,
-dr. Amila Husić: Hiruški tretman upalnih bolesti crijeva,
-Tihana Majstorović, dipl. psiholog, psihoterapeut:Mentalna higijena i IBD.

Misija i vizija

Misija

JU OBS

Akreditacija OBS Akaz Small

LUNG HEALTH CONFERENCE

BIH web banner

 

Nove usluge

 0000 OBS naslovna

 

AKAZ WEB 2014

PRIJAVITE KORUPCIJU

STOP KORUPCIJI