ProfDr.Ismet

Prof. dr. Ismet Gavrankapetanović, direktor sarajevske Opće bolnice “Prim. dr. Abdulah Nakaš”, gostovao je u jutrošnjem programu TVSA , a povodom dvogodišnjice od njegovog imenovanja za čelnog čovjeka ove zdravstvene ustanove.
Direktor Gavrankapetanović, pored ostalog je ovom prilikom istakao da je njegovim dolaskom uveden 24 –satni rad Urgentnog centra i da jeza pacijente Ustanova otvorena u punom kapacitetu.
U jeku nedavne pandemije otvoreno je sedam Covid odjela u kojima je bilo zbrinuto oko deset hiljada osoba. Pored covid pacijenata u Bolnici su se sve vrijeme zbrinjavali i drugi pacijenti kojima je zdravstvena usluga trebala.
U proteklom periodu drastično se povećao broj svih pruženih usluga, operacija i poroda. Paralelno su uvođene i nove procedure koje su ponudile bolesnicima kvalitetnije liječenje, a za osoblje je osigurana kontinuirana edukacija.
Prof. Gavrankapetanović se zahvalio uposlenicima na predanom radu obećavši da će kvalitetna briga za pacijenta, posvećen rad iza kojeg stoji znanje i stručnost i dalje biti putokaz kojim će ići Opća buduća Kantonalna bolnica.

Misija i vizija

Misija

JU OBS

Akreditacija OBS Akaz Small

LUNG HEALTH CONFERENCE

BIH web banner

 

Nove usluge

 0000 OBS naslovna

 

AKAZ WEB 2014

PRIJAVITE KORUPCIJU

STOP KORUPCIJI