U Općoj bolnici „Prim. dr. Abdulah Nakaš“ danas je održana promocija knjige „ Kičma-dijagnostičke i terapeutske procedure kod najčešćih stanja i oboljenja“, autora acc. prof. dr. Mirze Bišćevića, specijaliste ortopeda u ovoj zdravstvenoj ustanovi.
Uz brojno prisustvo ljekara Opće bolnice , specijalista različitih disciplina, knjigu je promovisao prof. dr. Ismet Gavrankapetanović, direktor ove ustanove.

Prof 1 Bisc

Uz iskrene čestitke povodom izlaska knjige prof. Gavrankapetanović je naglasio da se prof. Bišćević maksimalno posvetio izučavanju kičme i da je na ovim prostorima jedan od najboljih stručnjaka za bolesti kičme.
Iako je knjiga namijenjena specijalistima i specijalizantima ortopedije, neurohirurgije, radiologije, fizijatrije,neurologije,pedijatrije, dobro će doći svim zdravstvenim radnicima kojima je potrebno dodatno znanje.
Na jednom mjestu su objedinjena i prikazane kliničke i radiološke slike vertebralne patologije, te principi dijagnostičkih i terapeutskih procedura kod najčešćih stanja i oboljenja.
Knjiga je podjeljena u šest poglavlja u kojima su detaljno obrađena bolna stanja na kičmi te povrede i deformiteti kičme kao i tumorska i upalna oboljenja kičme. Svako poglavlje je detaljno razrađeno i do najsitnijih detalja je objašnjena tematika spinalne patologije. Tekstualni dio je obogaćen autentičnim fotografijama pacijenata koje je liječio prof. Bišćević te dijagramima, radiološkim slikama i crtežima , a sve kako bi čitalac lakše razumio i shvatio kompleksne detalje dijagnostike i tretmana različitih oboljenja kičme.

Prof 2 Bisc

Prof. dr. Mirza Bišćević je pored ostalog na današnjoj promociji kazao da mu je osnovni cilj za pisanja knjge bilo uvezivanje više specijalnosti, kako bi se napravio iskorak u dijagnostici i terapiji oboljenja kičme. Posebnu pažnju je posvetio bolnim stanjima kičme te rasčlanjivanju bola.
Podsjetio je na više od dvije decenije svog rada na ortopediji Kliničkog centra Sarajevo koji je ,kako je rekao, bio stimulirajući , jer ko je želio da radi dobio je šansu. Naglasio je da je sada takva situacija u Općoj bolnici i zbog toga je pozvao kolege da pokažu inicijativu za daljim usavršavanjem za šta će ,siguran je, dobiti podršku a naši pacijenti bolju uslugu.

Iz biografije:
Acc. prof. dr. Mirza Bišćević, radi u Općoj bolnici „ Prim. Dr. Abdulah Nakaš“ u Sarajevu na odjelu za ortopediju.
Profesor je na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu i Tuzli na predmetu hirurgija/ortopedija.
Predsjednik je Udruženja ortopeda i traumatologa BiH, član je Akademije medicinskih nauka BiH i Glavnog odbora Evropske federacije nacionalnih ortopedskih udruženja–EFORT.
Učestvovao je na više od 40 tečajeva i simpozija, ima 70 objavljenih stručnih radova, a ovo mu je treća knjiga.

Misija i vizija

Misija

JU OBS

AKREDITACIJA AKAZ 2024 200

CERTIFIKAT AKAZ 2024 200

Nove usluge

 0000 OBS naslovna

 

AKAZ WEB 2014

PRIJAVITE KORUPCIJU

STOP KORUPCIJI

KURS ANESTEZIJE

Plakat SAF XVI