sIMPOZIJI HEMATOLOGA

                                                          Dr Mirna Ašonja

Proteklog vikenda u Sarajevu je održan Simpozijum hematologa i transfuziologa Federacije BiH , koji je okupio brojne stručnjake iz ove oblasti iz cijele Bosne i Hercegovine. Na ovom stručnom skupu predavanje o upravljanju krvi je održala dr Mirna Ašonja, šefica Odsjeka za transfuzijsku medicinu Opće bolnice „Prim. dr. Andulah Nakaš“.

sIMPOZIJI HEMATOLOGA 1

Nedostatak krvi je globalni problem u čitavom svijetu, radi sve većih potreba za ovom dragocijenom tečnosti, a službe za transfuziju se svakodnevno suočavaju sa sve težim obezbijeđivanjem potrebnih doza.

Krv se mora koristiti racionalno, samo za pacijente kojima je zaista potrebna, i neophodno je implementirati sve metode koje čuvaju krv. U Općoj bolnici „ Prim. dr. Andulah Nakaš“ Sarajevo godišnje se za liječenje pacijenata upotrijebi više od 3.000 krvnih pripravaka. Podsjećamo sve, koji su u mogućnosti darovati krv i omogućiti liječenje naših pacijenata, da to mogu učiniti u Sarajevu u Zavodu za transfuzijsku medicinu Federacije BiH , na adresi Čekaluša br.12.

                                                        

 

 

Misija i vizija

Misija

JU OBS

AKREDITACIJA AKAZ 2024 200

CERTIFIKAT AKAZ 2024 200

Nove usluge

 0000 OBS naslovna

kabineti kardio pulmo

 

AKAZ WEB 2014

PRIJAVITE KORUPCIJU

STOP KORUPCIJI

KURS ANESTEZIJE

Plakat SAF XVI