20230515 075315

U posljednja 72 sata na hospitalizaciju u Opću bolnicu „ Prim. dr. Abdulah Nakaš“ Sarajevo primljena su 83 pacijenta, a 115 je otpušteno iz ustanove. Na Odjeljenju za radiološku dijagnostiku u ovom periodu je urađen 621 pregled, među kojima je bilo 59 CT- dijagnostike, 387 UZ-dijagnostike, 50-RTG pluća,27-MRI dijagnostike itd.
Od petka do jutros u Općoj bolnici je rođeno 17 beba, a u operacionim salama je urađeno 38 operacija, od kojih je bilo 19 hitnih i 19 planiranih.
Prošli petak je obilježen Međunarodni dan sestrinstva, a tim povodom Komora medicinskih sestara/ tehničara Kantona Sarajevo je organizirala svečanost na kojoj su zaslužnima dodijeljena priznanja.
U Opću bolnicu „ Prim. dr. Abdulah Nakaš“ Sarajevo su stigla sljedeća priznanja:
Nagradu za životno dijelo je dobila Sabaheta Izmirlić, dugogodišnja odgovorna sestra Odsjeka za anesteziju, reanimaciju i hirušku intenzivnu terapiju , a Srebrenu plaketu Karmela Viklanjcev, med. sestra na Odsjeku za transfuzijsku medicinu.
Priznanje za nemjerljiv doprinos u promociji sestrinstva stiglo je sljedećim uposlenicama Opće bolnice: Amiri Kurtović, Zumreti Šahbegović i Begiji Halilović.
I ove godine zaslužnim pojedincima su uručene zahvalnice, koje su iz Opće bolnice dobili: Mina Karabegović, Katica Matić, Elvedin Vatreš, Jasmin Omeragić, Izet Palo, Smajil Kubat, te naše četiri med. sestre koje su otišle u zasluženu mirovinu Jasna Gavrankapetanović, Feraseta Turković, Esma Ruščuklija i Asima Ademagić.
Opća bolnica Prim. dr. Abdulah Nakaš“ Sarajevo, upućuje iskrene čestitke svim nagrađenim medicinskim sestrama/ tehničarima.

Misija i vizija

Misija

JU OBS

AKREDITACIJA AKAZ 2024 200

CERTIFIKAT AKAZ 2024 200

Nove usluge

 0000 OBS naslovna

kabineti kardio pulmo

 

AKAZ WEB 2014

PRIJAVITE KORUPCIJU

STOP KORUPCIJI

KURS ANESTEZIJE

Plakat SAF XVI